Bács-Kiskun megye és Kecskemét az Utazás Kiállítás 2019 díszvendége

A megye belföldi díszvendégkénti megjelenéséért 28 település és 6 szervezet fogott össze, akik kísérletet kívánnak tenni annak a változatosságnak a bemutatására, amely ezt a sokszínű vidéket jellemzi.

Hatalmas lelkesedéssel és összefogással dolgoznak a közreműködők azoknak a természeti szépségeknek, építészeti kuriózumoknak az összegyűjtésén, amelyek leginkább reprezentálják a térséget. Óriási kihívás egységként megjeleníteni a hajósi pincesor, a végtelen bugaci puszta, az izsáki madárfüttyös Kolon-tó, a bajai Duna-part, a félegyházi fürdő, a kiskunsági túzokdürgés, a szabad vízi tavak egyedi hangulatát.

Ezért három központi téma, az egészség-, a bor- és gasztroturizmus témaköreire fonják fel Bács-Kiskun megye méltán ismert, vagy éppen méltatlanul háttérbe szorult kincseit. A cél, hogy minél több emberben, családban, kirándulni készülő osztályban ébredjen fel a vágy többet megtudni Petőfi rónaságáról, Móra Daru utcájáról, a nemesnádudvari „hegy levéről”, a kecskeméti Cifra Palotáról, a jótékony termálvizekre épült fürdőkről, az alföldi hagyományokból táplálkozó kulináris élvezetekről.
Szank standjánál bemutatkoznak a település helyi értékei, programlehetőségei, főként a Méz és Meggyfesztivál és a Kiskun Emlékhely, illetve az érdeklődők megkóstolhatják a szanki kézműves konyakmeggyet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás