Digitális kompetenciafejlesztés (04.09.)

​Digitális kompetenciafejlesztés – tablethasználat

Image result for idősek tablet
2019. április 9-én kedden 14:00 órától a szanki Művelődési Ház
Digitális Jólét Program pontján szeretettel várjuk azokat
az 55 év feletti személyeket, akik egy klubfoglalkozás alkalmával
szeretnének betekinteni a tablethasználat rejtelmeibe.
A foglalkozáshoz saját tabletet is lehet hozni,
de a helyszínen biztosítunk a gyakorláshoz!
A programon való részvétel ingyenes!

Te Szedd! (03.22-23.)

Szank község idén is csatlakozott a Te Szedd! c. országos ​szemétszedési ​mozgalomhoz.
Az alábbi találkozási pontokon várjuk az intézmények, civil szervezetek, baráti és munkahelyi közösségek csatlakozását:

– Március 22. péntek de.
Találkozási pont: Óvoda és iskola (zárt csoport!!)
Útvonal: Benzinkút és Polgármesteri Hivatal közti belterület


– Március 22. péntek, 14:00
Találkozási pont: Idősek Klubja
Útvonal: Vasútállomás – Petőfi és Arany utca alsó szakasza – Vörösmarty utca​


– Március 23. szombat, 9:00
Találkozási pont: Lődomb
Útvonal: Lődomb és Horgásztó közti terület


– Március 23. szombat, 15:00
Találkozási pont: Sportpálya
Útvonal: Sportpálya – Bányászpark bejáró – Halasi u.


Minden önkéntest szeretettel várunk, tisztítsuk meg együtt Szank utcáit! Szemetes zsákot és kesztyűt biztosítunk!
Jelentkezés: Tóth-Deme Anett koordinátor (70/412-0881)

Image result for te szedd 2019

1848/49-es községi megemlékezés (03.14.)

Szank Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeretettel meghívja Önt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó községi megemlékezésére 2019. március 14-én 15:00 órakor a Szent István téri Hármas Kopjafánál, majd 17:00 órakor a Művelődési Házba, Pintér István történész előadására.

Image result for 1848/49

Informatikai alapképzések hátrányos helyzetűeknek!

A GINOP 6.1.2 pályázat keretében informatikai alapképzések indulnak a szanki Művelődési Ház DJP Pontján. A projektben 18 és 65 év közt bárki részt vehet, aki nem rendelkezik nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal. A jelentkezéskor előnyt élveznek a tartósan munkanélküliek, a 25 év alatti pályakezdők, az alacsony iskolai végzettségűek, a GYES/GYED/GYET-ről visszatérők, az 50 éven felüliek, a megváltozott munkaképességűek és az etnikai kisebbséghez tartozó személyek.
A képzés 10-15 fő jelentkezése esetén, várhatóan március közepén indul. Az órák két héten keresztül, hétköznap esténként lesznek megtartva.
A képzéshez informatikai eszközöket a képzőintézmény biztosít.
A 65 éven felüliek jelentkezését továbbra is várjuk a GINP 3.3.1 Digitális Jólét Program keretében tartandó digitális készségfejlesztő, 5 alkalmas, 5 fős kiscsoportos foglalkozásokra!
Mindkét foglalkozásra személyesen a Művelődési Házban  tudnak jelentkezni vagy Tóth-Deme Anett DJP mentornál a 70/412-0881-es telefonszámon.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét az Utazás Kiállítás 2019 díszvendége

A megye belföldi díszvendégkénti megjelenéséért 28 település és 6 szervezet fogott össze, akik kísérletet kívánnak tenni annak a változatosságnak a bemutatására, amely ezt a sokszínű vidéket jellemzi.

Hatalmas lelkesedéssel és összefogással dolgoznak a közreműködők azoknak a természeti szépségeknek, építészeti kuriózumoknak az összegyűjtésén, amelyek leginkább reprezentálják a térséget. Óriási kihívás egységként megjeleníteni a hajósi pincesor, a végtelen bugaci puszta, az izsáki madárfüttyös Kolon-tó, a bajai Duna-part, a félegyházi fürdő, a kiskunsági túzokdürgés, a szabad vízi tavak egyedi hangulatát.

Ezért három központi téma, az egészség-, a bor- és gasztroturizmus témaköreire fonják fel Bács-Kiskun megye méltán ismert, vagy éppen méltatlanul háttérbe szorult kincseit. A cél, hogy minél több emberben, családban, kirándulni készülő osztályban ébredjen fel a vágy többet megtudni Petőfi rónaságáról, Móra Daru utcájáról, a nemesnádudvari „hegy levéről”, a kecskeméti Cifra Palotáról, a jótékony termálvizekre épült fürdőkről, az alföldi hagyományokból táplálkozó kulináris élvezetekről.
Szank standjánál bemutatkoznak a település helyi értékei, programlehetőségei, főként a Méz és Meggyfesztivál és a Kiskun Emlékhely, illetve az érdeklődők megkóstolhatják a szanki kézműves konyakmeggyet is.