Informatikai alapképzések hátrányos helyzetűeknek!

A GINOP 6.1.2 pályázat keretében informatikai alapképzések indulnak a szanki Művelődési Ház DJP Pontján. A projektben 18 és 65 év közt bárki részt vehet, aki nem rendelkezik nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal. A jelentkezéskor előnyt élveznek a tartósan munkanélküliek, a 25 év alatti pályakezdők, az alacsony iskolai végzettségűek, a GYES/GYED/GYET-ről visszatérők, az 50 éven felüliek, a megváltozott munkaképességűek és az etnikai kisebbséghez tartozó személyek.
A képzés 10-15 fő jelentkezése esetén, várhatóan március közepén indul. Az órák két héten keresztül, hétköznap esténként lesznek megtartva.
A képzéshez informatikai eszközöket a képzőintézmény biztosít.
A 65 éven felüliek jelentkezését továbbra is várjuk a GINP 3.3.1 Digitális Jólét Program keretében tartandó digitális készségfejlesztő, 5 alkalmas, 5 fős kiscsoportos foglalkozásokra!
Mindkét foglalkozásra személyesen a Művelődési Házban  tudnak jelentkezni vagy Tóth-Deme Anett DJP mentornál a 70/412-0881-es telefonszámon.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét az Utazás Kiállítás 2019 díszvendége

A megye belföldi díszvendégkénti megjelenéséért 28 település és 6 szervezet fogott össze, akik kísérletet kívánnak tenni annak a változatosságnak a bemutatására, amely ezt a sokszínű vidéket jellemzi.

Hatalmas lelkesedéssel és összefogással dolgoznak a közreműködők azoknak a természeti szépségeknek, építészeti kuriózumoknak az összegyűjtésén, amelyek leginkább reprezentálják a térséget. Óriási kihívás egységként megjeleníteni a hajósi pincesor, a végtelen bugaci puszta, az izsáki madárfüttyös Kolon-tó, a bajai Duna-part, a félegyházi fürdő, a kiskunsági túzokdürgés, a szabad vízi tavak egyedi hangulatát.

Ezért három központi téma, az egészség-, a bor- és gasztroturizmus témaköreire fonják fel Bács-Kiskun megye méltán ismert, vagy éppen méltatlanul háttérbe szorult kincseit. A cél, hogy minél több emberben, családban, kirándulni készülő osztályban ébredjen fel a vágy többet megtudni Petőfi rónaságáról, Móra Daru utcájáról, a nemesnádudvari „hegy levéről”, a kecskeméti Cifra Palotáról, a jótékony termálvizekre épült fürdőkről, az alföldi hagyományokból táplálkozó kulináris élvezetekről.
Szank standjánál bemutatkoznak a település helyi értékei, programlehetőségei, főként a Méz és Meggyfesztivál és a Kiskun Emlékhely, illetve az érdeklődők megkóstolhatják a szanki kézműves konyakmeggyet is.