Digitális Jólét Program Pont

Digitális Jólét Pont

A digitalizáció, digitális írástudás a 21. században a gazdaságok versenyképességének záloga, ezért a digitális átalakulás az egyik legjelentősebb gazdaságfejlesztési program. Fontos cél, hogy mindenki ki tudja használni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, társadalmi helyzetétől függetlenül.

A program keretében 2018-ban öt százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája, a jövő év végére minden magyar településen legalább két, szélessávú hozzáférést nyújtó wifi-állomás lesz ingyen hozzáférhető.

2017 őszétől országszerte több, mint 1.000 közösségi internet hozzáférési pont (DJP Pont) kerül fejlesztésre. Uniós forrásból új informatikai eszközök és szoftverek kerülnek beszerzésre, javul a sávszélesség, a wifi kiépítettség, és bővül a szolgáltatási portfóliójuk, ezáltal továbbképzik az ott dolgozó mentorokat is.

A szanki Művelődési Házban működő e-Magyarország Pont is újraéled a programmal. A közösségi számítógép és internethasználaton túl a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű lakosoknak lehetőségük lesz „digitális készségfejlesztés” foglalkozások keretében megismerkedni a számítógép alap funkcióival, az internetes kereséssel, szövegszerkesztéssel és elektronikus levelezéssel. Az álláskeresési tréningek során a pályakezdők és tartósan álláskeresők segítséget kaphatnak az internetes álláskeresésben, önéletrajz és motivációs levél írásban, és az állásinterjúra való felkészülésben. 

Közösségi internet hozzáférés
Kedd 15:00 – 19:00
Szerda 15:00 – 19:00
Csütörtök 15:00 – 19:00
Péntek 15:00 – 19:00
Szombat 15:00 – 19:00

HÁZIREND

A számítógépek használata előtt jelentkezz az irodában!
A számítógépet minimum fél, maximum két órára lehet foglalni!
A gépekre program telepítése tilos!
A számítógépek közelében italt, ételt, és egyéb rágcsálni valót tartani, fogyasztani tilos!
Az informatika teremben szeszes italt fogyasztani és dohányozni tilos!
Kérjük, zajongással ne zavard gépező társaid és az intézmény látogatóit!
Ha zenét szeretnél hallgatni, fülhallgatót használj!
Távozás után lépj ki fiókjaidból és zárd be a futó programokat!
A házirend folyamatos be nem tartása a DJP Pontról  történő kizárást vonja maga után!

Megszakítás