Zank Vezér Sportszálló és Tekecsarnok

Zank Vezér Sportszálló

Az Együtt Szankért Egyesület nonprofit közhasznú szervezet a LEADER Helyi  Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban vissza nem térítendő támogatást nyert el ifjúsági szállás kialakítására Szankon. A szálláshely kialakítása a szanki Sportpályán található Tekecsarnok épületének tetőtér beépítésével valósult meg. A „Zank Vezér Sportszálló és Tekecsarnok” elnevezésű szálláshely „B” kategóriájú gyermek- és ifjúsági tábor szállástípusra kapott működési engedélyt.

Az ifjúsági szálláshely 2015. augusztus 27-től kezdte meg működését, maximum 32 fő részére biztosít szállást, a vendégek elhelyezésére 7 db 4 ágyas és 2 db duplaágyas szobában van lehetőség. Férfi és női mosdó illetve zuhanyzó a folyosón áll rendelkezésre. A 30 fős társalgó mellett egy felszerelt konyha is kialakításra került. A szállás elsősorban diákokat, gyerekeket, általános és középiskolai osztályokat, csoportokat vár.

Szobaárak:

Franciaágyas szoba saját fürdőszobával: 4.500 Ft/fő/éj

4 ágyas szoba közös tusolóval: 4.000 Ft/fő/éj

gyerek/diák kedvezmény: 25% (3000Ft/fő/éj)

10% felár a 4 ágyas szobákban, ha kevesebb ágyat vesznek igénybe

Jurtaszállás

A Zank Vezér Sportszálló szálláshelyeit tíz mongol jurta beszerzésével bővítette a szanki önkormányzat. A  2-3-4 személyes sátrakat a fesztivál idején használták először és a jövőben is lehetőség van arra, hogy évente május 1. és október 31. között az olcsó szállást keresők a jurtákat válasszák. A hagyományos anyagokból készült jurták padozata betonalapon PVC padlóval burkolt, árammal, éjjeliszekrénnyel, kényelmes matracokkal felszerelt. A közös vizes blokk a sportszálló földszintjén áll rendelkezésre.

A honfoglalók lakása a jurta volt. Ez egy kör alakú, nemezből készült sátor, amelynek átmérője 4-5 méter, középen tűzhellyel, amely egész nap égett. A bejárattal szemben a tűzhely mögött volt a családfő helye. A családfőtől jobbra eső része a férfiaké, a balra eső része a nőké és a gyerekeké volt. A jurta rácsos falát díszes szőnyeggel borították. A jurtában való lakásmód egyáltalán nem volt kezdetlegesebb az épített házakénál. Szélsőséges időjárási viszonyok között fejlesztették ki, ezért mind formailag mind pedig szerkezetilegtökéletes a felépítése  és praktikus is, hiszen a vándorló, pusztai életmódhoz  idomul és nem utolsó sorban ez az otthona sztyeppei lovasnomád népek minden fontosabb  igényét kielégíti. Létrehozása magas fokú faműves és egyéb kézműves tudást igényel.

Jurtaszallás: 3000Ft/fő/éj

Gyerek/diák kedvezmény: 25% (2250Ft/fő/éj)

 Információ, foglalás:
recepciós: 70 / 382 – 4033
Szank, Halasi utca 26.
szankszallas@gmail.com

Tekecsarnok

Tekepálya bérlés: 2.500 Ft/sáv/óra

Ping-pong asztal bérlés: 2.000 Ft/óra

Tekecsarnok - Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat weblapja

Megszakítás