Ízek Háza és Helyi Érték Kiállítótér

Ízek Háza
Szanki Kézműves Konyakmeggy Manufaktúra

A látogatók belekóstolhatnak a környék jellegzetes ízeibe és megtekinthetik a szanki kézműves konyakmeggy készítési folyamatát. Az Ízek Háza kézi manufaktúrájában készülnek a szanki kézműves konyakmeggyek. A konyakmeggy-gyártás már korábban is működött a környéken, azonban az Ízek Házában megnyíló látványüzemben újjáéledt ez a hagyomány. Az ideérkező vendégek üvegablakokon keresztül megtekinthetik a konyakmeggy-gyártás folyamatát. Az ideérkező vendégek üvegablakokon keresztül megtekinthetik a konyakmeggy gyártás folyamatát.

Információ, időpontkérés:
Szank, Rákóczi utca 21.
Ritzelné Orbán Mária: 20 / 339 – 3237
 

Helyi Érték Kiállítótér

A kiskunmajsai járás szinte minden települése gyűjti helyben lévő értékeit, sőt azokat a helyi lakosok mellett a térségből, sőt az országból érkező látogatóknak is bemutatja. Szabad területen, sétaút formájában és korunk technikai megoldásait felhasználva mutatjuk be Szank értékeit és a Hungarikumokat.

Együtt élünk olyan dolgokkal, amelyek számunkra természetesek és sokszor nem is gondolunk arra, hogy mindez milyen nagy értéket képvisel. Ilyen például az olajipar születése községünkben, Gy. Szabó Béla alkotásai, vagy a kézzel készített konyakmeggy, a vaddohány mézről nem is beszélve. Ezeket és még sok más kincsünket mutatja be ez a tárlat.

A kiállításon a huszonnégy képes tabló nemcsak a helyi értékeket, de az ötven hungarikumot is bemutatja a látogatóknak. A tablókon levő QR kód és okostelefon segítségével az érdeklődők részletesen is olvashatnak a helyi értékekről. A parkot a környék növényfajtái díszítik, bugaci borókák, jukkák, orgonabokrok és erdei mohák. A nagy Magyarország domborzati mozaikját 240 kg színes kavicsból Radvánszki Tibor készítette.

Információ, időpontkérés:
Szank, Rákóczi utca 21.
Ritzelné Orbán Mária: 20 / 339 – 3237

Információ, időpontkérés:
Szank, Rákóczi utca 21.
Ritzelné Orbán Mária: 20 / 339 – 3237