Ifjúsági munka helyben, Európában (03.09.)

A „Europe Goes Local” című Erasmus+ projekt keretében ifjúságüggyel foglalkozó szakemberek  gyűltek össze 2018. januárjában Kecskeméten. A találkozó során a települési önkormányzatok és a civil szervezetek az ifjúsági igényfelméréshez, fiatalok társadalmi részvételének növeléséhez, fiatalok és döntéshozók közti párbeszéd kialakításához, és a hazai és nemzetközi együttműködési lehetőségekhez kaptak segítséget. A találkozó során kialakult egy „Dél-Alföldi” munkacsoport Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Bugac és Szank tagságával.

2018. február 1-jén két ifjúsági referens állt munkába a szanki Művelődési Házban, az ő munkájukat motiválva, útmutatást kérve, március 9-én tapasztalatcserére invitáltuk a munkacsoport tagjait. A tagok megismerkedtek a szanki Művelődési Ház ifjúsági klubhelyiségeivel és a Sportszállóval.
Szank nagyon szerencsés, mert közösségi terei modernek és jól felszereltek, sok településen sajnos teret sem kapnak a helyi  fiatalok. További célunk az, hogy ez a tér megteljen fiatalokkal, magukénak érezzék és programokat kezdeményezzenek. A találkozón felmerült egy közös ifjúsági vezetőképzés is, ahol a fiataljainkat motiválttá tehetjük a  közösséghez való tartozásra, közösségért való tenni akarásra. E tréningre alkalmas helyszín lehet a szanki Sportszálló.

A következő találkozó alkalmával Kiskunfélegyháza ifjúsági közösségi tereivel ismerkedünk meg, és remélhetőleg a tréning képzési tervéről is tovább tudunk majd ötletelni.

– Tóth-Deme Anett –Képtalálat a következőre: „ifjúsági munka helyben európában”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás