BESZÁMOLÓ: Ifjúsági Műhelytalálkozó (05.26.)

A szanki Vörösmarty Mihály Művelődési Ház, a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége az “EFOP 1.2.2.-15 Ifjúsági programok támogatása” projekt keretein belül május 26-án harmadik alkalommal szervezett ifjúsági műhelytalálkozót a szanki Művelődési Házban.

A programra a helyi 12 és 25 év közötti fiatalokat vártuk, a legfontosabb cél volt, hogy a fiatalok megismerjék a két új ifjúsági referensünket, illetve felszínre kerüljenek a fiatalokat érintő problémák, fejlesztési igények, közösen kidolgozott javaslatok és együttműködések alakuljanak ki köztünk. Az első játékos feladatban párba rendeződve kellett megismerni egymás településhez való viszonyát, miért jó, és miért nem jó a településen élni. Gyakori volt az a válasz, hogy “kevés a szórakozási lehetőség, fiataloknak szóló program”. Erre a problémára építve world café módszerrel folytattuk a találkozót. A fiataloknak 3 asztalhoz rendeződve az alábbi témákról kellett beszélgetniük:

1. Milyen egy jó ifjúsági közösségi tér, hogyan tehető otthonosabbá, fiatalosabbá a klubhelyiség?
2. Milyen közösségi programokat hiányoltok, ti mit tudnátok ehhez hozzátenni?

3. Szanki Ifjúsági Hét programjainak közös megtervezése

A témánként 20 perc állt rendelkezésre, majd mindenkinek asztalt kellett cserélnie és egy másik témáról folytatni a beszélgetést.

A szervezők nagyon elégedettek, hiszen évről évre több résztvevőnk van és egyre nyitottabbak felénk a fiatalok. A beszélgetések után birtokba vettük az udvart, éjszakába nyúlóan zenéltünk, játszottunk, tovább ismerkedtünk. Megbeszéltük, hogy ismét meghirdetjük az ifjúsági esteket, amikor a Művelődési Ház tovább tart nyitva és ehhez nagyszerű programötleteket is kaptunk.További képek:

 https://www.facebook.com/pg/muvhaz.szank/photos/?tab=album&album_id=1511398532316284

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás